De Moderne Werkplek is er voor iedereen

moderne werkplek

De Moderne Werkplek is de nieuwe manier van werken. Het is als het ware een dienst, met als onderliggend platform Microsoft 365 en een breed scala aan voordelen. Laurent Heres, adviseur ICT & Security, vertelt er meer over.

Wat wij ‘de Moderne Werkplek’ noemen is niet zozeer een product of een bepaalde inrichting van een werkplek, maar veel meer een manier van werken. Met één login krijg je toegang tot een geheel gepersonaliseerde digitale omgeving. Alle middelen zijn gericht op wat de individuele gebruiker nodig heeft om het werk effectief te kunnen doen, met de juiste tools en rechten. Accountmanager Laurent Heres van IT Worxx: “Je logt in vanaf een willekeurig device met je login-gegevens en je komt direct in een voor jou op maat gemaakte omgeving. Dit is jouw eigen cloud-omgeving.” De Moderne Werkplek maakt in de basis gebruik van Microsoft 365, een cloudplatform dat de vertrouwde applicaties en middelen biedt in één bundel. Denk aan de bekende Office-programma’s en persoonlijke en gezamenlijke opslag.

 

De voordelen van de Moderne Werkplek

Deze manier van werken levert allerlei voordelen op. Laurent: “Allereerst:

  • Flexibiliteit. Je kunt altijd en overal inloggen in je eigen omgeving. Thuiswerken, in de trein, of zelfs op een plek waar je even geen internet hebt: je kunt gewoon doorwerken.”
  • Ook bevordert de Moderne Werkplek je productiviteit. Mensen gaan slimmer samenwerken door gebruik te maken van alle slimme tools, waardoor minder handelingen nodig zijn en je tijd bespaart.
  • Door de schil van Microsoft 365 beschik je in de Moderne Werkplek over de meest recente veiligheidsoplossingen. Laurent: “Denk aan de slimme anti-spam en de door AI aangedreven Defender oplossingen. Maar ook de hoge mate van veiligheid in het mailverkeer: met slimme technieken worden je e-mails gescand op kwaadaardige codes en linkjes. Met de dienst faciliteer je ook het veiligheidsbeleid waar je organisatie aan moet voldoen. Denk hierbij aan instellingen, rechten en een centrale regeling van het tweefactor-authenticatie- en wachtwoordenbeleid.”
  • Je bent direct AVG-compliant.
  • Door voortdurende updates en verbinding met de cloud groeit je werkplek met je mee, hierdoor is jouw werkplek
  • Niet onbelangrijk: grip op je kosten. Laurent: “Je betaalt op basis van een gebruiker, niet per werkplek. Dat geeft ook weer flexibiliteit in het op- en afschalen.”

 

Voor wie is het interessant?

De Moderne Werkplek is bezig aan een stevige opmars, het wordt dé nieuwe standaard in het digitale werken. Laurent ziet dat de manier van werken niet is gebonden aan een branche of beroep. “Het is voor iedereen interessant die tijd- en plaatsonafhankelijk wil werken: medewerkers in de buitendienst, wanneer je op meerdere locaties of filialen werkt, of als jouw kantoor is ingericht met flexplekken. Of alle mogelijkheden van de Moderne Werkplek tot zijn recht komen, dat is afhankelijk van je applicatielandschap: ben je afhankelijk van applicatieservers of zijn je applicaties om te zetten naar SaaS-oplossingen (Software As A Service), waardoor je volledig cloudbased kunt werken. In dat geval is alles is het allemaal prima te integreren en zijn er goede mogelijkheden in combinatie met de Moderne Werkplek.”

 

Meer weten?

De Moderne Werkplek biedt enorm veel mogelijkheden. We sparren graag over de kansen die er liggen voor uw bedrijf en organisatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of download de whitepaper.

Download Whitepaper Moderne Werkplek 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures