Adoptie en optimalisatie

Een succesvolle digitale transformatie begint bij het meenemen van de medewerkers

De successen van vandaag en morgen zijn afhankelijk van jouw medewerkers, hoe zij de weg vinden in hun digitale werkplek en deze optimaal benutten.

Automatisering draait om mensen niet om techniek

Veel bedrijven kiezen een softwarepakket en zijn dan klaar. Bij IT Worxx begint het dan pas. Software is pas nuttig als het door alle medewerkers wordt omarmd. Dat bereik je niet door als management te pushen en te sturen. Dat bereik je door de software zó in te richten dat het onmisbaar wordt. Een steun en toeverlaat van je medewerker, niet weg te denken van de werkvloer. 

 

Digitale vaardigheden en IT Adoptie zijn niet hetzelfde

Digitale vaardigheden gaan over het effectief gebruiken van technologie, terwijl IT-adoptie gaat over hoe een hele organisatie nieuwe technologieën omarmt en inzet om doelen te bereiken. Zelfs als mensen technisch vaardig zijn, moeten alle medewerkers de nieuwe technologieën in hun dagelijkse werk gaan gebruiken om echt succesvol te zijn. Creëer een cultuur van verandering, biedt de juiste hulp en training en laat zien waarom nieuwe technologie zo belangrijk is.

Laurent creëert draagvlak

Laurent maakt ICT simpel en praktisch, waardoor medewerkers veranderingen omarmen.Maak afspraak
x

Ontwikkelingen staan nooit stil

Er zijn altijd nieuwe functionaliteiten in jouw software, nieuwe tools beschikbaar of de software heeft een nieuwe versie. Adoptie is ook van belang als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Verbeter jouw eindgebruikers consistent in het gebruik van de technologie. Medewerkers moeten niet alleen snappen wat ze met de innovaties kunnen, maar deze ook gebruiken om hun werk gemakkelijker te maken.
x

Maak jouw implementatie tot een succes!

Implementatie van nieuwe software of IT systemen wordt vaak als een probleem ervaren. Het gebeurt maar al te vaak dat een IT project niet succesvol is.

Manieren om dit te voorkomen

Implementatie van nieuwe software of IT systemen wordt vaak als een probleem ervaren. Het gebeurt maar al te vaak dat een IT project niet succesvol is.  Manieren om dit te voorkomen zijn: 

  • Leg nadruk op de waarde van de nieuwe software. Niet in Euro’s, maar meer de voordelen die de gebruiker gaat ondervinden.  
  • Ga vooraf na of gebruikers verandering omarmen. Positieve gebruikers kun je inzetten als ambassadeur. Zij kunnen sceptische gebruikers meenemen in hun enthousiaste verhaal.  
  • Het is zinvol om vroegtijdig in beeld te hebben welke gebruikers er sceptisch zijn. Hierdoor heb je tijd om hen te winnen voor de nieuwe software.  
  • Maak een projectteam, die niet alleen bestaat uit IT-ers, maar ook uit mensen van de betrokken afdelingen. Zelfs sceptische gebruikers kunnen een waardevolle bijdrage leveren omdat zij je bewust maken van zaken die er intern kunnen spelen.  
  • Leer gebruikers werken met het nieuwe systeem, waardoor ze zelfstandig aan de slag kunnen. Juist trainingsmateriaal, een naslagwerk en stel een vraagbaken/aanspreekpunt aan in je organisatie.  

 Jouw implementatie is gegarandeerd succesvol wanneer de gebruikers de nieuwe software of het nieuwe ICT systeem accepteren en adopteren. 

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures