Hoe je jouw bedrijf veilig en succesvol maakt in het digitale tijdperk

security bewustzijn

Je kent het wel: je krijgt een mailtje van je bank, met het verzoek om je gegevens te controleren. Je klikt op de link, vult je logingegevens n, en denkt dat je klaar bent. Maar dan blijkt dat je het slachtoffer bent geworden van een phishing-aanval. Je gegevens zijn gestolen, je rekening is leeggehaald, en je hebt geen idee hoe je dit moet oplossen. 

 Dit is een nachtmerrie die helaas voor veel mensen werkelijkheid is geworden. Cybercriminelen worden steeds slimmer en inventiever in het misleiden en hacken van mensen en organisaties. Ze maken gebruik van de zwakste schakel in de beveiligingsketen: de mens. 

 

Digitale Transformatie 

Als ondernemer, IT manager of systeembeheerder weet je dat je mee moet gaan met de digitale transformatie. Je wilt je bedrijf klaar maken voor de toekomst, en profiteren van de kansen die digitalisering biedt. Maar je weet ook dat je jouw bedrijf moet beschermen tegen de risico’s die digitalisering met zich meebrengt. Je wilt niet dat je bedrijfsgegevens, klantgegevens, of financiële gegevens in verkeerde handen vallen. Je wilt niet dat je bedrijfsprocessen, productiviteit, of reputatie worden geschaad door een cyberaanval. 

 

Security bewustzijn 

Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf veilig en succesvol is in het digitale tijdperk? 

Dat doe je door het security bewustzijn in je bedrijf te vergroten. Maak medewerkers bewust van de gevaren en de best practices op het gebied van cyberveiligheid. Laat ze beseffen dat ze zelf een belangrijke rol spelen in de IT-beveiliging van je bedrijf en geef ze het vermogen om phishing mails, valse telefoontjes, malware, ransomware en andere bedreigingen te herkennen en te voorkomen.  

Hieruit vloeit het gedrag om veilig te werken, zowel op kantoor als thuis. En, niet minder belangrijk, medewerkers gebruiken de juiste tools en technieken om je gegevens en systemen te beschermen. 

Security bewustzijn is niet iets wat je eenmalig leert of doet. Het is iets wat je continu moet onderhouden en verbeteren, delen en verspreiden binnen je organisatie en meten en evalueren. In de meest ideale situatie is het geïntegreerd in je bedrijfscultuur. 

 

Niet alleen belangrijk voor je eigen organisatie 

Security bewustzijn is niet alleen belangrijk voor je organisatie en medewerkers, maar ook voor je klanten, je leveranciers, je partners en je stakeholders. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en een gezamenlijk belang. Het is een investering die zich terugbetaalt in een betere beveiliging, een hogere efficiëntie, een grotere klanttevredenheid, een sterkere concurrentiepositie en een duurzamere groei. 

 

Maak het aansprekend 

En het hoeft niet moeilijk of saai te zijn. Je kunt het leuk en leerzaam maken op verschillende  manieren. Je kunt online cursussen volgen, boeken lezen, blogs volgen, podcasts luisteren, webinars bijwonen, enzovoort. Je kunt ook een training of workshop volgen bij een professionele IT-partner, die je op een interactieve en praktische manier leert hoe je je security bewustzijn verbetert. 

 

Maak jouw bedrijf veilig 

Wil je meer weten over security bewustzijn en hoe je je bedrijf veilig en succesvol kunt maken in het digitale tijdperk? We adviseren en ondersteunen je graag bij jouw digitale transformatie. Ontdek meer over onze Security Awareness trainingen. Laurent vertelt je er graag over.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures