Waarom je ICT beheer niet kan wachten

ict beheer

Laten we eerlijk zijn: het beheer van je ICT-omgeving schiet er vaak bij in tijdens een drukke momenten, de vakantieperiode of als de capaciteit beperkt is. Maar wat als we je vertellen dat een dagje geen beheer al snel kan uitlopen tot een week vol problemen? In deze blog duiken we in het cruciale van continu beheer.

 

Waarom is continuïteit in het beheer van je ICT-omgeving zo belangrijk? Denk aan teruglopende performance, volgelopen storage, onvolledige back-ups en beveiligingsrisico’s door gemiste patches. Klinkt niet best, toch? Het belang van goed beheer zit ‘m in de continuïteit en beschikbaarheid van je systemen. Een dag zonder goed ICT-beheer is gewoon geen optie.

 

ICT beheer bij een MSP

Om ervoor te zorgen dat je ICT-systemen altijd beschikbaar zijn, is het slim om het beheer onder te brengen bij een Managed Service Provider (MSP). Want laten we eerlijk zijn, 24/7 bovenop je ICT-zaken zitten terwijl je je eigen business draaiende moet houden, is een flinke klus. Beheer heeft misschien niet altijd de hoogste prioriteit, maar dat zou het – zeker in deze digitale tijden – wel moeten hebben. Een externe partij inschakelen met MSP-diensten kan een slimme zet zijn.

 

Wettelijke vereisten

Het wordt nog belangrijker als we denken aan wettelijke vereisten zoals de AVG of NIS-wetgeving. Accountantskantoren letten steeds meer op naleving van regels, en ook ISO-certificeringen stellen vragen over ICT-security. Maar uiteindelijk ben jij als bedrijf zelf verantwoordelijk, of je nu gebruikmaakt van een derde partij of niet. Het is belangrijk om ICT-oplossingen te implementeren omdat je goed werk wilt leveren aan klanten en leveranciers, niet alleen omdat het wettelijk verplicht is. Toch worden bedrijven vaak gedreven door wetgeving in plaats van intrinsieke motivatie.

 

Hogere eisen

De eisen die we aan IT stellen, worden steeds hoger. Voorheen stond de server bij wijze van spreken onder de trap. Wanneer deze uitviel, lag het hele bedrijf plat en dat werd ook geaccepteerd. Maar dat is verleden tijd. Nu draait bijna alles in de Cloud en ben je afhankelijk van je PC of laptop, je internetverbinding, je switches en access points. Je beschikbaarheid en continuïteit hangen af van de zwakste schakel in je keten. Het is dus van cruciaal belang om optimaal beheer te hebben.

 

IT Personeel

Ook blijft het voor organisaties lastig om openstaande IT vacatures ingevuld te krijgen. Daarbij zijn goede gekwalificeerde IT-ers cruciaal voor iedere organisatie. Hierdoor zijn bedrijven niet in staat om hun ICT op te zetten op het niveau van een MSP. Dit is een extra argument om je beheer uit te besteden via een MSP-partner.

 

Meer weten?

Benieuwd hoe IT Worxx jou kan helpen met het beheer van je ICT-omgeving? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures