“We weten dat we kunnen rekenen op de goede samenwerking”

Emco

De EMCO Groep maakt al jaren gebruik van de diensten van IT Worxx. Sterker nog: waar de samenwerking begon op het gebied van telecom, is IT Worxx nu een totaalleverancier geworden voor alles wat met IT heeft te maken. Martijn Kootstra is hoofd informatiebeheer bij de EMCO Groep. Hij bespreek het partnerschap.

 

De EMCO Groep in Zuidoost Drenthe helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. Martijn Kootstra is hoofd informatiebeheer van de EMCO Groep: “We hebben veel ervaring met het begeleiden van verschillende doelgroepen naar een goede baan, intern of extern. De EMCO Groep is hét werkleerbedrijf van deze regio en we voeren voor de gemeenten Emmen, Coevorden en een deel van Borger-Odoorn de Participatiewet uit. Onze insteek is leren en werken op één werkplek. Door deelnemers ervaring te laten opdoen en ze te scholen en te trainen, verkleinen we hun afstand tot de arbeidsmarkt. We zijn daarin heel flexibel, we kijken altijd naar wat we voor de kandidaat kunnen betekenen.”

 

Volledige leverancier

Met 1.500 medewerkers in de organisatie is er uiteraard sprake van een stevige IT-opdracht. Martijn stuurt de ICT-afdeling met acht mensen aan. “Dat zijn systeembeheerders, helpdeskmedewerkers en applicatiebeheerders.” Verder maakt de EMCO Groep voor veel IT-zaken gebruik van de diensten van IT Worxx. “In het beginsel ging het voornamelijk om telecom-zaken. In de loop van de tijd is dat verder gegroeid en IT Worxx is nu een volledige leverancier van diensten op het gebied van telefonie, netwerkcomponenten, eigenlijk alles op het gebied van ICT. IT Worxx kan heel veel doen, maar we hebben natuurlijk ook nog onze eigen mensen die veel zelf doen. Maar IT Worxx heeft bijvoorbeeld veel expertise op het gebied van telefonie, we roepen daarbij regelmatig hun hulp in.”

 

Korte lijnen

De relatie tussen de EMCO Groep en IT Worxx bestaat al jaren. Martijn kende IT Worxx zelfs nog van zijn vorige werkgever. “En ik zit hier alweer 18 jaar, dus reken maar uit. De contacten bestaat al lang. De lijntjes naar de mensen van IT Worxx zijn erg kort, we weten precies wat we aan hen hebben en andersom. IT Worxx is direct en nuchter, dat vinden wij heel fijn en het past prima bij ons. Afspraken maken wordt dan echt een een-tweetje. En het is ook even dat stapje extra. Als wij bijvoorbeeld bij hen telefoons bestellen en ze zijn binnen, dan brengen ze het persoonlijk langs en dan is er even contact. Dat doet ook niet ieder bedrijf. We verstaan elkaar goed en communiceren prima. Als er al eens iets niet helemaal goed gaat, blijven ze communiceren en lossen het altijd op.”

 

Ontwikkelingen

In de IT zijn er voortdurend ontwikkelingen en vernieuwingen. Zowel op het gebied van telefonie als hardware bijvoorbeeld. “Op die momenten toont IT Worxx zich een prima partner en voor zaken als levering en implementatie kunnen wij dat met een gerust hart aan hen overlaten. De afgelopen tijd hebben we verschillende grote projecten gedraaid en in samenwerking met IT Worxx ging dat allemaal prima. We zitten nu in iets rustiger vaarwater, maar als zich weer grote zaken aandienen, weten we dat we kunnen rekenen op onze goede samenwerking.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures