Overal glasvezel. Ook bij jou?

Supersnel en betrouwbaar internet is belangrijk voor jouw bedrijf . Dit neemt alleen maar toe.  Denk er maar eens aan met hoeveel collega’s je over één internetverbinding gaat. Gezamenlijk stuur je veel data, zoals bestanden, foto’s en video’s over het internet. Je werkt met applicaties in de Cloud en je videobelt met enige regelmaat. Dit is van invloed op jouw internetverbinding.

 

Je moet er niet aan denken dat je zonder internet zit, jouw bedrijf staat dan letterlijk stil. Glasvezel is een verbinding die je supersnel en betrouwbaar internet levert.

 

Glasvezel de voordelen

Je ziet de aanbiedingen dagelijks voorbij komen, want glasvezel wordt ook steeds toegankelijker voor bedrijven én, dat wil iedere ondernemer, beter betaalbaar. Daarbij zijn er een aantal goede redenen waarom je voor glasvezel kiest.

 

  1. De snelheid: Via de glasvezeltechniek verstuur je data met lichtsignalen in plaats van stroom. De snelheid waarmee dit gepaard gaat, benadert de snelheid van het licht. Hoe snel het glasvezel is hangt uiteraard ook af van het abonnement wat je afsluit met de provider die op het glasvezelnetwerk actief is, maar ook van de data die je erover heen stuurt. Soms is het wel 50 maal sneller (!) dan je huidige internetaansluiting
  2. Symmetrie: Glasvezel is symmetrisch, dat betekent dat de uploadsnelheid (de snelheid waarmee je bestanden verstuurt) en de downloadsnelheid (de snelheid waarmee je bestanden ontvangt) gelijk zijn. Dat is niet mogelijk bij de huidige internetlijnen, soms is daar de uploadsnelheid, maar 10% van de downloadsnelheid.
  3. Minder storingen: Een glasvezelverbinding is betrouwbaarder. Glasvezel is sterker dan koper en minder gevoelig voor wisselende weersomstandigheden of elektromagnetische interventie (door nabijheid van machines). Ook is de latency (de vertraging die een gebruiker ervaart bij het internetgebruik) erg laag. Hoe lager de latency, hoe sneller de reactie van het internet. Bij glasvezel uit zich dit in bijvoorbeeld hoge kwaliteit videobellen via Teams. Geen stilstaande beelden of haperende gesprekken meer.
  4. Betaalbaar: Glasvezel is even duur als gewoon internet. Glasvezel wordt momenteel overal in Nederland uitgerold. Je betaalt hier net zoveel voor als een koperaansluiting met dezelfde snelheid. Daarbij levert het je een kostenbesparing op. Medewerkers wachten niet meer lang bij het openen van bestanden, het downloaden van een emailbijlage of het beeldbellen. Als je doorrekent hoeveel tijd je jezelf en jouw medewerkers hiermee bespaart, verdient deze investering zich snel terug.

 

Wanneer je ook nog eens kiest voor een redundante aansluiting, wordt het risico dat je offline bent nog meer beperkt.

 

Overal glasvezel

Glasvezel is niet alleen meer voorbehouden aan dichtbevolkte gebieden en grote bedrijventerreinen. Glaspoort voorziet de komende jaren ongeveer 1 miljoen huishoudens en bedrijven van toekomstvaste glasvezel. De aanleg hiervan vindt plaats in kleinere gemeenten, landelijke gebieden en op bedrijventerreinen. KPN is ook een van de aanbieders die actief is op dit glasvezelnetwerk. Hierdoor hebben steeds meer klanten de gelegenheid om de voordelen van glasvezel te benutten.

 

Glasvezel ook op jouw adres

Wil je weten of glasvezel van KPN ook beschikbaar is voor jouw bedrijf? René Rispens, Adviseur Telecom, vertelt je graag of je al gebruik kunt maken van het glasvezelnetwerk of dat hier binnenkort op aangesloten wordt. Maak een afspraak met hem. Hij praat je bij over de mogelijkheden, de voordelen en het prijskaartje wat er aan glasvezel vast zit. Maak je nu nog geen gebruik van een KPN aansluiting, dan praat hij je ook bij over de overstapservice.

 

Bron: Arrix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures