Cijfers in je bedrijf: Jouw gids naar succes

cijfers in je bedrijf

Cijfers in je bedrijf zijn als de bouwstenen van een solide fundering. Ze bieden inzicht, sturen beslissingen en vormen de basis voor groei. Maar hoe kom je aan deze cijfers. Moet je deze bijhouden in een Excel Sheet of in het ergste geval zelf berekenen?

Dat is niet meer nodig, met een dasboard krijg je inzicht en binnen no time vind je de cijfers in jouw bedrijf interessant. En beter nog, het helpt je in jouw bedrijfsvoering. Maar hoe interpreteer je al die data die je op je dashboard ziet? Laten we eens duiken in de do’s and don’ts van het omgaan met cijfers in jouw bedrijf:

 

Do’s: zo ga je om met jouw cijfers

  1. Houd elke week je cijfers in de gaten: Blijf op de hoogte van de financiële gezondheid van je bedrijf. Het is als een gezondheidscheck voor je onderneming.
  2. Beschouw cijfers nooit als saai: Jouw bedrijfscijfers zijn uniek en relevant. Ze vertellen het verhaal van jouw onderneming en helpen je strategie te bepalen. Ze zijn de sleutel tot groei
  3. Weet welke cijfers een rol spelen binnen jouw bedrijf: Focus op kerngetallen die relevant zijn voor jouw bedrijf. Marge, klantwaarde, omzet – kies wat bij jou past.

 

Don’ts: dit doe je niet met je cijfers

  1. Alles meteen willen begrijpen: Geef jezelf de tijd. Je hoeft niet alles in één keer te doorgronden. Begin klein en bouw op. Verken stap voor stap meer van je cijfers. Begrijp ze beetje bij beetje en voel je steeds comfortabeler. Inzichten komen vanzelf.
  2. De boekhouder alles laten doen: Een boekhouder is waardevol, maar begrijp zelf ook de business-kant van je cijfers. Ontdek kansen en scherp je strategie aan.
  3. Je laten verrassen Houd je cijfers bij en weet wat er speelt in je bedrijf. Krijg inzicht zodat je met regelmaat bij kunt sturen. Voorkom verrassingen.

 

Hiermee krijg je inzicht in je cijfers

Er zijn diverse dashboards die jou inzichten verschaffen en dit leidt tot een betere besluitvorming. Je kunt hierbij gebruik maken van applicaties die je daarbij ondersteunen en diep inzoomen op jouw cijfers. Je ontdekt je verbeterpunten die in eerste instantie verborgen blijven.

Ook kun jezelf iets laten ontwikkelen op het powerplatform van Microsoft 365. Hier kun je alerts en meldingen aanhangen die jouw informeren als cijfers bijvoorbeeld afwijken. De keuze is enorm. Wil je er meer over weten? We praten je graag bij.

 

Een toegift

Tot slot: Niets snappen van statistieken, data en cijfers is niet erg. Ze negeren, dat is wel erg. Dus duik in die cijfers, ontdek hun verhaal en laat ze je leiden naar succes!

 

Ontdek in 30 minuten hoe jouw cijfers jouw inzichten en processen verbeteren

Op 26 maart a.s. organiseert Arrix samen met Sumatra Software een gratis webinar. Met Sumatra heb je altijd en overal toegang tot de meest relevante en actuele cijfers, zodat je beter kunt werken en beslissen. De informatie die je zoekt vind je snel en gemakkelijk, ook al is deze verdeeld over verschillende systemen. Ontdek zelf hoe je beter inzicht krijgt in je bedrijfsprocessen en operationele data, schrijf je in voor het webinar. (je wordt doorgeleid naar de Arrix website)

Aanmelden voor webinar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures