Data: Het kostbare kapitaal van jouw bedrijf

data

De term “data zijn het nieuwe goud” hoor je steeds vaker voorbijkomen. Hoewel dat misschien wat overdreven is, is het duidelijk dat data waarde hebben en daarom goed en veilig moeten worden opgeslagen. Dit klinkt echter makkelijker dan het is, want er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Laten we eens kijken naar dit onderwerp en enkele handige tips bespreken.

 

Het is altijd verstandig om na te denken over de beveiliging van je data. Microsoft heeft inmiddels diverse tools ontwikkeld om hierbij te helpen, inclusief manieren om op een gebruiksvriendelijke manier een extra beveiligingslaag toe te voegen. Het vinden van een goede balans tussen veiligheid en gebruiksvriendelijkheid is hierbij cruciaal.

 

Hou de controle over je data!

Een belangrijk aspect van data is de controle erover behouden. Wanneer je veel met externe partijen samenwerkt, is het de kunst deze controle te behouden. Een document delen via e-mail is een groot risico, omdat je dan de controle kwijt bent. Het is daarom beter om data op een veilige manier te delen, bijvoorbeeld door het delen van (tijdelijke) links waarbij externe medewerkers als gasten binnen jouw omgeving komen. Op deze manier verlaten je data je omgeving niet en kun je toch samenwerken aan hetzelfde bestand.

 

Opslag in de Cloud of on-premise?

De keuze tussen opslag in de Cloud of on-premise is ook een belangrijke overweging. Hoewel er risico’s kleven aan beide opties, heeft opslag in de cloud vaak voordelen zoals minder zorgen over fysieke beveiliging en redundantie. Het is echter belangrijk om per situatie te bekijken wat de beste oplossing is, rekening houdend met factoren zoals het applicatielandschap en mogelijke migraties naar de Cloud.

 

Maak een weloverwogen keuze

Opslag van data lijkt eenvoudig, maar er zijn veel aspecten om te overwegen en een weloverwogen keuze te maken, afhankelijk van de werkwijze van jouw organisatie. We helpen graag bij het verkennen van mogelijkheden en oplossingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures