Ontdek de kracht van samenwerken in Microsoft Teams

samenwerken

Door de veranderende dynamiek in onze samenleving, evolueert ook onze werkplek en de manier waarop we werken. Thuiswerken en flexibel werken zijn steeds gebruikelijker geworden. Maar één ding blijft constant: de noodzaak van effectieve samenwerking en de tools die we daarvoor gebruiken.

 

Laten we eens kijken hoe we vaak samenwerking organiseren met bekende tools zoals Outlook. Je stelt een e-mail op, voegt alle betrokkenen toe en verzendt het bericht. Maar hoe iedereen deze informatie verwerkt is verschillend. Sommigen gebruiken mapjes, anderen vlaggetjes of kleurtjes. Kortom, de mailbox fungeert als een bureautje waar we proberen informatie te structureren.

 

Effectief samenwerken

Effectieve samenwerking vereist echter meer dan alleen e-mails sturen. Het draait om communicatie, informatie en afspraken. Als je deze drie aspecten goed op orde hebt, ben je goed op weg met jullie samenwerking. Kijk eens kritisch naar de effectiviteit van jullie huidige manier van samenwerken. Hoe vaak ben je later betrokken geraakt bij een bestaande mailwisseling en moest je van onder naar boven teruglezen wat er precies besproken is? Het kan behoorlijk inefficiënt zijn.

 

Samenwerken in een digitale vergaderzaal

Wat als we nu eens samenwerken in een digitale vergaderzaal? Hier leg je de informatie op tafel waar je aan samenwerkt en houd je de communicatie vast in dezelfde ruimte. Afspraken? Die leg je ook vast op de flipover in de hoek. Als je Teams inzet, vang je communicatie, informatie en afspraken op een centrale plek, die je vanaf elk apparaat kunt benaderen. Verlaat iemand de organisatie dan blijft de informatie behouden (email heeft veel meer privacy uitdagingen)

 

De voordelen van deze nieuwe werkwijze zijn talrijk: de informatie blijft behouden, samenwerken rondom een uniek bestand wordt eenvoudiger, en communicatie, informatie en afspraken zijn allemaal op één plek te vinden. Het is centraal, veilig en 24×7 beschikbaar op elk apparaat.

 

Ook beter samenwerken?

Wil je meer weten over deze centrale manier van samenwerken en alle andere mogelijkheden die er zijn op het gebied van informatiechaos? Neem dan contact op, wij vertellen je er graag meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures