NetApp: Beschermen, detecteren, herstellen

netapp

Als je bedenkt hoe goedkoop, gemakkelijk en goed betalend cybercriminaliteit is, is het geen wonder dat veel bedrijven Sitting ducks zijn voor cybercriminelen.

Het voorkomen van ransomware-aanvallen begint met weten welke gegevens je hebt, wat waardevol is, gevoelig en kwetsbaar, maar ook waar het is opgeslagen en wie er toegang toe heeft. Breng dit in kaart en classificeer de data, on-premises of in de cloud. Dit is om te voldoen aan de regelgeving en het helpt de beveiligingspostuur te verbeteren. Zo voorkom je dat medewerkers ongewenst bij gevoelige data kunnen en zo maak je het hackers moeilijker wanneer ze al in je netwerk zitten.

Als metafoor gebruik ik vaak het kasteel van vroeger dat de mensen beschermde door zijn hoge dikke muren, een gracht en een hek. Alles was gericht om kwaadwillende buiten het kasteel te houden, door de buitenkant van het kasteel te beschermen. Met netwerken was dat voor kort niet anders. Was een buitenstaander eenmaal langs alle barrières gekomen, dan was diegene onzichtbaar geworden in het netwerk en had vrij spel. De tijd dat een hacker in het netwerk zit voordat die over gaat op het versleutelen van data, noemen we “dwell time” en is gemiddeld 6 maanden.

Detecteer bedreigingen daarom snel voordat de bedrijfsprocessen verstoord worden. Het bestrijden van ransomware-aanvallen gaat niet alleen over of je wel of niet tegen een stootje kunt. Het gaat ook over de klap ontwijken. Met onze cybersecuritypartners helpen we je bij het identificeren van bedreigingen, voordat ze van invloed zijn op de bedrijfsvoering van je bedrijf.

 

Ransomware bestrijden met NetApp

In NetApp hebben wij een partner gevonden voor een preventieve benadering van het beschermen van jouw data. Naast geavanceerde technologieën voor snel herstel, initiëren we met NetApp extra back-ups bij verdachte omstandigheden. Dit doet NetApp met behulp van AI en machine learning om kwaadwillenden proactief op te sporen en onregelmatige handelingen tegen te gaan.

Een van de manieren is dat het systeem profielen vormt van de medewerkers aan de hand van het werkgedrag. Denk hierbij aan data over welke applicaties en documenten een medewerker gebruikt, maar ook aan werktijden en locaties. De geautomatiseerde functie leert welke patronen hierin normaal zijn en welke niet. Zodra bestanden op ongewone tijden of via verschillende wegen worden geopend of gewijzigd, dan wordt er uit voorzorg een extra backup gemaakt. Bovendien kunnen we het zo instellen dat een back up alleen te verwijderen is, wanneer 2 of 3 personen hier toestemming voor hebben geven.

En zo zijn er nog veel meer handigheden met NetApp in te regelen, die positief bijdragen aan de continuïteit van jouw bedrijf. Het robuuste cyberweerbaarheidsportfolio van NetApp zorgt ervoor dat je bedrijfsgegevens goed beschermd zijn voordat een aanval plaatsvindt.

 

Jouw bedrijf beschermen

WIl je jouw bedrijf beschermen en weten hoe NetApp hierin kan bijdragen. Ik verken graag met jouw de mogelijkheden tijdens een kop koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures